Kiadna?

 

Szeretné biztonságosan, hosszútávra bérbe adni lakását, házát? Pontosan fizető, megbízható bérlőt keres? Rengeteg negatív történetet hallott már és fél attól, hogy hogyan fogja visszautasítani az Önnek nem szimpatikus érdeklődőket? Szeretné a bérleti szerződését egy ingatlanpiacon jártas szakember segítségével megkötni?

Akkor bátran forduljon hozzánk!

Mi szívesen levesszük a terheket a válláról! Több éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően kiválóan ismerjük az albérletpiacot, meg tudjuk határozni a reális árat, melyen az ingatlana hosszútávon kiadható. Ismerjük a bérleti szerződések fajtáit, fontos kritériumait, a különböző visszaélési lehetőségeket, jogi kiskapukat. Ha minket választ, csapatunkkal - széleskörű ismereteinket és lehetőségeinket kiaknázva - minden igyekezettel azon leszünk, hogy megkeressük azt a potenciális bérlőt, aki az Ön által támasztott követelményeknek mindenben megfelel. Sőt, nemcsak megkeressük leendő bérlőjét, a bérleti szerződés megkötésénél is segítségükre leszünk, és ha óhajtják, bérleti szerződés mintát is biztosítunk Önöknek.

 

Nem egyszerű rátalálni az ideális bérlőre!

Az érdeklődők fogadása, a lakás, ház mutogatása, sok energiát, időt emészt fel. Sok esetben nehéz felismerni a megannyi jelentkező között a hosszútávon fizetőképes, korrekt bérlőket. A mi munkánkat is megkönnyíti, ha az első beszélgetés alkalmával sikerül kiszűrnünk a bizonytalan anyagi háttérrel rendelkező, komolytalan nézelődőket, megspórolva ezzel az ingatlan felesleges mutogatását.

Egy bérleti szerződés sokszor évekre szól, havi találkozásokkal, elszámolásokkal, üzleti kapcsolattal jár együtt. Nem mindegy ezért, hogy kivel köti meg az ember, fontos a kölcsönös szimpátia, a bizalom megléte mindkét fél részéről. Rengeteg bérbeadási tapasztalattal a hátunk mögött, hasznos tanácsokat tudunk adni a bérlője kiválasztását illetően. A végső döntést viszont Önnek kell meghoznia. Ha nem szimpatikus az általunk bemutatott jelentkező, aki kivenné az ingatlanát - úgy dönt, hogy inkább vár még újabb, jobb lehetőségekre - úgy a visszautasítás kellemetlen részét nyugodtan ránk bízhatja.

 

Széleskörűen meghirdetjük!

Hogy az Ön követelményeinek leginkább megfelelő potenciális bérlőt biztosan megtaláljuk, ahhoz szükséges az ingatlant a kereső ügyfelek által leglátogatottabb portálokon széleskörűen meghirdetnünk. Ezen felül - a megbízásunk aláírását követően - az ingatlan azonnal bekerül a részletes adatbázisunkba, amely automatikusan kiajánlja a már meglévő regisztrált kereső ügyfeleinknek.

 

És ehhez nem kérünk Öntől kizárólagosságot!

Közvetítői díjat (egy havi bérleti díj) csak sikeres közvetítés esetén számítunk fel. Ha Önnek időközben sikerül önállóan - vagy egy másik ingatlaniroda segítségével – bérbe adnia az ingatlant - nem a mi általunk közvetített bérlőnek - úgy nekünk Ön egy fillérrel sem tartozik. A megbízásunk bármikor, minden anyagi következmény nélkül felbontható!

 

Néhány jó tanács:

 • Nem kötelező bérleti szerződést kötnie olyan személlyel, aki Önnek nem szimpatikus, hiszen akár hosszú időn keresztül is tartania kell az üzleti kapcsolatot az illetővel.
 • Ne írjon alá semmilyen megállapodást, szerződést, mielőtt a másik fél személyes iratait nem ellenőrzi!
 • Minden esetben kössön írásos bérleti szerződést!
 • Ha bútorozott az ingatlan, a bérleti szerződésben tételesen rögzítsék azokat.
 • A bérleti szerződés mindig tartalmazza azt a kitételt, hogy a bérleti szerződés megszűnése esetén a bérlő a további lakhatásáról maga gondoskodik.
 • Ha a bérlő be akar jelentkezni a bérelt lakásba, írjanak egy befogadó nyilatkozatot, amelyben garantálja, hogy a bérelt időszak végén a lakásból ki fog jelentkezni.
 • Lakásbérbeadás esetén legalább 1 (javasolt 2) havi bérleti díjnak megfelelő összegű kauciót kérjen.
 • A kiadott lakás számlái Önhöz érkezzenek, és azokat Önnek fizesse a bérlő a bérleti díj átadásakor, a számlák befizetésének igazolása ellenében.
 • Telefon-, internet-előfizetés a bérlő nevére érkezzen, és ő fizesse. (Egyéb esetben előfordulhat, hogy a bérlő a napi többórás külföldi vagy emelt díjas telefonszámláját vagy éjjel-nappal használt internet árának kifizetését Önre hagyva, egyik napról a másikra eltűnik, komoly ráfizetést okozva ezzel.)
 • A lakás átadása és visszaadása esetén mindig készítsenek átadás-átvételi jegyzőkönyvet, amely a lakásfenntartási költségek elszámolását, a víz-, gáz-, és villanyórák állását és gyári számát is tartalmazza.
 • Előre meg kell beszélni, és írásban rögzíteni, hogy a bérlő át akarja e alakítani, vagy fel kívánja e újítani az ingatlant, illetve hogy a munkálatok költségeit le lehet-e lakni, azt a bérleti díj terhére be lehet-e számítani.
 • Érdemes közjegyzői okiratba foglalni a bérleti szerződést. Ez azért hasznos, mert jogszerű felmondáskor a bérlő köteles elhagyni a lakást – ha ezt nem teszi meg, a közjegyzői okiratnak köszönhetően bírósági végrehajtás útján lehet kérni a kiköltöztetést.
 • A földhivatalok által nyújtott változásfigyelő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ingatlanok tulajdoni lapjának módosításairól, változásairól gyorsan értesülhessünk e-mailben és/vagy SMS-ben. Ezáltal fokozható az ingatlanokhoz fűződő tevékenységekkel kapcsolatos biztonság.

Kérdése van? Vagy csak szeretne többet megtudni a lehetőségeiről?

Forduljon bizalommal referens kollégáinkhoz, vagy hívja cégünk központi számát a 06-30/944-6758-at!

 

Ha kapcsolatba kíván lépni velünk:

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
Az üzenet elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy az Otthon Pláza Ingatlaniroda az általam megadott személyes adatokat kapcsolattartás céljából az üzenet megválaszolásáig az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A RENDBEN gombra kattintva Ön elfogadja a cookie-k használatát. Bővebb információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.