OP Blog

Amikor végre minden sikerül!

Előző írásaimban már kifejtettem, hogy mi mindenre kell figyelni, amikor kiadó lakásokat nézünk. Nem mindegy a ház állapota, elhelyezkedése, a lakás milyensége, a tulajdonos személyisége, segítőkészsége. Keserű tapasztalataim alapján sok veszélyre felhívtam a figyelmet, most azonban eljött az idő, amikor végre megtaláltam a tökéletes lakást.

Tovább »

Albérlet keresésem kálváriái.

Nem telik el úgy egy óra sem a rövidke szabadidőmből, hogy ne az albérlethirdetéseket böngészném. Éppen mit tettek fel, hány jelentkező van rá, milyen paraméterekkel rendelkezik az adott lakás. Ha nem vagyok elég gyors és mondjuk már 10 perc eltelt, mióta egy reális áron lévő, potenciálisan jól kiadható, újabb ingatlan felkerült, nagy eséllyel lekéstem róla.

Tovább »

Hogyan tovább? Avagy egy huszonéves dilemmája az albérletfizetés mókuskerekében.

Adott a szituáció. A karriered még nem ott tart, ahol te elképzelted magad, de ez betudható a kornak is, hiszen fiatal vagy, előtted még az élet. Ebből adódóan a kereseted se túl magas. Aztán rájössz, nem vagy már gyerek, önálló döntéseid, akaratod van, nem otthon szeretnél lakni, ki szeretnéd próbálni magad külön vagy a pároddal.

Tovább »

Hogyan hozhatjuk ki egy kis lakásból a maximumot?

Manapság egyre többen vesznek kis lakásokat, melynek több oka van. Szerepet játszhat ebben a magas négyzetméter ár és akár az is, hogy az ingatlanpiacon az új építésű társasházakban is sorra jelennek meg a kis lakások. 25-30-40 m2-nél különösen figyelni kell arra, hogy ne uralkodjon el a káosz, és hogy mindennek meglegyen a saját helye. Különböző ötletekről fogok most írni, amik ugyan apróságoknak tűnnek, de optikailag és praktikai szempontból is megkönnyítik a hétköznapi életet.

Tovább »

Milyen segítséget kaphatunk a lakásvásárláshoz, lakhatáshoz?

Korábbi írásomban esett már szó arról, hogy milyen lehetőségekkel tudunk élni lakásvásárlás, lakásmegoldás során, az államnak milyen támogatásai vannak.

Ezekről lesz szó most részletesen.

Tovább »

OP Blog

Ingatlan eladáson vagy befektetésen töri a fejét? Szeretné jobban megérteni a piaci folyamatokat, vagy az ideális ajánlatra vadászik? Akár profi, akár lelkes amatőr, jó helyen jár.
Az Otthon Pláza Blogon számos rövid cikk, hasznos ötlet, piaci elemzés és gondolatébresztő eszmefuttatás várja.
Fussa át a tartalomjegyzéket!

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A RENDBEN gombra kattintva Ön elfogadja a cookie-k használatát. Bővebb információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.